Polędwiczki z indyka duszone z warzywami

Polędwiczki z indyka duszone z warzywami to pyszne danie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Mięso jest soczyste i delikatne, dzięki duszeniu z warzywami nabiera głębokiego aromatu. Kombinacja indyka z warzywami tworzy wyjątkową kompozycję smaków, która z pewnością rozgrzeje podniebienie i dostarczy niezapomnianych doznań kulinarne. Idealne danie na obiad dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić polędwicę wieprzową na kawałki wielkości gryza.
  2. Oprószyć mięso solą i pieprzem z obu stron.
  3. Pokroić marchewkę, posiekać cebulę i pokroić paprykę.
  4. Podsmażyć mięso na mocno rozgrzanym patelni, nie doprowadzając do całkowitego ugotowania.
  5. Dodać pokrojone warzywa na tę samą patelnię
  6. Dodać koncentrat pomidorowy i odrobinę musztardy
  7. Gotować, aż warzywa będą prawie miękkie, następnie dodać mięso i dusić jeszcze kilka minut do momentu, aż będzie miękkie.
  8. Przygotować surówkę z pora, jabłek i marchewki
  9. Zagęścić sos mąką wymieszaną w wodzie.
  10. Posypać potrawę posiekaną pietruszką przed podaniem.
  11. Podawać gorące z ryżem, ziemniakami lub kaszą.
  12. Udekorować potrawę surówką z pora, jabłek i marchewki.
  13. Dodatkowo, podać przepis na surówkę z pora, jabłek i marchewki oraz podać informację o możliwości dodania ulubionych warzyw do gulaszu oraz sposobów jego podania.
Polędwiczki z indyka duszone z warzywami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Polędwiczki z indyka duszone z warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up