Pierś z kurczaka ze szparagami w sosie śmietanowym
Pierś z kurczaka ze szparagami w delikatnym sosie śmietanowym to idealna propozycja na szybki i smaczny obiad. Soczysta pierś z kurczaka grillowana z dodatkiem szparagów, podana w kremowym sosie śmietanowym to połączenie, które zachwyci nie tylko miłośników kuchni. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie elegancki i aromatyczny - ten przepis z pewnością przypadnie do gustu każdemu amatorowi dobrego jedzenia.
Składniki
Przygotowanie
- Oczyść szparagi, usuwając zdrewniałe końcówki.
- Pokrój szparagi na kawałki o zbliżonej wielkości.
- Pokrój pierś z kurczaka na plastry.
- Posól i popieprz pierś z kurczaka z obu stron.
- Sos:
- W rondlu rozgrzej odrobinę masła lub oliwy.
- Podsmaż pokrojone szparagi przez kilka minut, aż staną się miękkie.
- Dodaj do szparagów śmietanę kremówkę.
- Dopraw sos do smaku solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami.
- Kurczak:
- Na patelni rozgrzej olej.
- Smaż plastry kurczaka z obu stron, aż staną się rumiane i dobrze przezewrzone.
- Podanie:
- Na talerzu ułóż plastry kurczaka.
- Polej kurczaka i szparagi sosem śmietanowym.
- Podawaj danie od razu, posypane świeżo posiekanymi ziołami
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z kurczaka ze szparagami w sosie śmietanowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również