Pierś z kurczaka nadziewana porem i marchewką z serem
Pierś z kurczaka nadziewana porem i marchewką z serem to pyszny i sycący obiad, który zachwyci miłośników kuchni mięsnej. Delikatna pierś z kurczaka wypełniona aromatycznym nadzieniem ze słodkiego pora, chrupiącej marchewki oraz roztopionego sera stanowi połączenie smaków, które z pewnością zadowoli podniebienia. Proste w przygotowaniu danie, które świetnie sprawdzi się na obiady rodzinne czy przyjęcia.
Składniki
Przygotowanie
- Wyszczotkuj i osusz filety z kurczaka, następnie przecinaj je wzdłuż, aby uzyskać 2 plastry z każdego fileta.
- Rozbij każdy plaster kurczaka, posyp solą, pieprzem i papryką.
- Rozłóż kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posyp drugą stronę solą, pieprzem i papryką.
- Startuj ser żółty na tarce o grubych oczkach (2-3 łyżki startego sera wystarczy).
- Posiekaj kilka różyczek brokuła i wymieszaj je z startym serem, dodaj jogurt, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
- Wyłóż pastę brokułową na kotlety równomiernie.
- Wstaw kotlety do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz około 40 minut.
- Po upieczeniu posyp roztopionym serem i wstaw ponownie do piekarnika na 2-3 minuty.
- Podawaj i smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pierś z kurczaka nadziewana porem i marchewką z serem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również