Pasta z łososia wędzonego z twarogiem

Pasta z łososia wędzonego z twarogiem to szybki i prosty przepis na kremową pastę idealną na kanapki, tosty lub jako dodatek do sałatek. Łosoś wędzony nadaje intensywny smak, który świetnie komponuje się z delikatnością twarogu. Wystarczy połączyć ze sobą składniki, wymieszać i gotowe! Smaczna propozycja na lekką i pyszną przekąskę.

Składniki

Przygotowanie

  1. Gotujemy 5 jajek na twardo, następnie drobno je siekamy.
  2. Posiekaj pęczek szczypiorku i dodaj go do naczynia do mieszania składników.
  3. Połam koperk, usuń twarde części łodygi, a następnie również go posiekaj i dodaj do naczynia.
  4. Drobno siekamy 250 g wędzonego łososia i dodajemy do naczynia.
  5. Do naczynia dodajemy jajka, majonez, musztardę, pieprz, sól i sok z cytryny.
  6. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  7. Pasta z łososia wędzonego z twarogiem jest gotowa do podania
Pasta z łososia wędzonego z twarogiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasta z łososia wędzonego z twarogiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up