Owoce morza w mieszance na patelni

Owoce morza w mieszance na patelni to szybki i prosty przepis na aromatyczne i smaczne danie. Wystarczy podsmażyć owoce morza z ulubionymi warzywami na patelni, dodać przyprawy i gotować do momentu, aż składniki się zeszklią. Danie idealnie nadaje się na obiad lub kolację, a jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie czosnku.
  2. Rozgrzanie masełka na patelni i dolewanie oliwy.
  3. Podsmażenie cukinii i pora na patelni.
  4. Grzanie wody na makaron.
  5. Dodanie oliwy do gotującej się wody na makaron.
  6. Dodanie soli, pieprzu i ewentualnie pieprzu cayenne do gotującej się wody na makaron.
  7. Dodanie cukinii do smażącej się na patelni.
  8. Dodanie owoców morza na patelni.
  9. Dodanie masełka do owoców morza.
  10. Podlewanie winem i dodanie czosnku.
  11. Dodanie oliwy, pieprzu cayenne, masła i sosu z patelni do czosnku.
  12. Dodanie sosu czosnkowego z pieprzem cayenne do potrawy na patelni.
  13. Dodanie soli do potrawy.
  14. Dodanie makaronu do gotującej się potrawy.
  15. Pilnowanie gotowania makaronu do momentu al-dente.
  16. Testowanie stopnia gotowości makaronu poprzez próbkowanie.
  17. Wyłączenie ognia spod owoców morza.
  18. Pokrojenie czosnku na potrawę.
  19. Odcedzenie gotowanego makaronu.
  20. Podanie potrawy z owocami morza na talerzach.
  21. Ostatnie słowa, wskazówki i zalecenia dotyczące przyrządzania dań z owoców morza.
Owoce morza w mieszance na patelni

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Owoce morza w mieszance na patelni, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up