Pieczarki z ziemniakami w sosie kremowym

Pieczarki z ziemniakami w sosie kremowym to pyszne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się jako obiad lub kolacja. Połączenie aromatycznych pieczarek, delikatnych ziemniaków i kremowego sosu tworzy wyjątkowy smakowy komplet. Przygotowanie potrawy jest proste i szybkie, dzięki czemu można łatwo przygotować ten pyszny posiłek na co dzień.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie ziemniaków, pokrojenie ich na mniejsze kawałki i ugotowanie ich al dente w osolonej wodzie z dodatkiem cytrynki.
  2. Pokrojenie boczku na mniejsze kawałki i podsmażenie go na patelni.
  3. Dodanie masła klarowanego (lub słoninki) do boczku na patelni.
  4. Dodanie pokrojonych pieczarek, cebuli, czosnku, marchewki i papryki do podsmażonego boczku.
  5. Smażenie wszystkich składników na patelni aż zmiękną i nabiorą smaku.
  6. Doprawienie potrawy solą, pieprzem i wybranymi ziołami (np
  7. Zapieczenie wszystkich składników razem w piekarniku.
  8. Podanie dania na talerz i ewentualne posypanie papryką pikantną w proszku.
  9. Smacznego!
Pieczarki z ziemniakami w sosie kremowym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pieczarki z ziemniakami w sosie kremowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up