Naleśniki z nadzieniem z szpinaku i pieczarek
Naleśniki z nadzieniem z szpinaku i pieczarek to smaczny i szybki przepis na lekką i zdrową potrawę. Wypełnione kremowym nadzieniem z duszonego szpinaku i pieczarek, stanowią idealną propozycję na lekki obiad lub śniadanie. Delikatny smak warzyw doskonale komponuje się z delikatnym ciastem naleśnikowym, tworząc danie, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi kuchni wegetariańskiej.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotować 10 naleśników z ulubionego przepisu.
- Podsmażyć na oleju lub maśle jedną większą cebulę, aż zacznie się rumienić.
- Dodać pokrojone w kostkę 0,5 kg pieczarek i smażyć do odparowania wody.
- Wsypać 200 g świeżego szpinaku baby i smażyć aż zwiędnie.
- Dodać 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól oraz pieprz do smaku.
- Mieszając, odstawić farsz do przestudzenia.
- Do farszu dodać 100 g pomidorów suszonych z zalewy, pokrojone na mniejsze części.
- Dodać 100 g startej mozzarelli i dokładnie wymieszać.
- Nałożyć farsz na naleśniki i zwijać w koperty lub rulony.
- Obsmażyć naleśniki na maśle lub oleju z obu stron, można też obtoczyć w jajku i bułce tartej.
- Podawać z ulubionymi dodatkami, np
- Gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Naleśniki z nadzieniem z szpinaku i pieczarek, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również