Naleśniki z nadzieniem z szpinaku i pieczarek

Naleśniki z nadzieniem z szpinaku i pieczarek to smaczny i szybki przepis na lekką i zdrową potrawę. Wypełnione kremowym nadzieniem z duszonego szpinaku i pieczarek, stanowią idealną propozycję na lekki obiad lub śniadanie. Delikatny smak warzyw doskonale komponuje się z delikatnym ciastem naleśnikowym, tworząc danie, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi kuchni wegetariańskiej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotować 10 naleśników z ulubionego przepisu.
  2. Podsmażyć na oleju lub maśle jedną większą cebulę, aż zacznie się rumienić.
  3. Dodać pokrojone w kostkę 0,5 kg pieczarek i smażyć do odparowania wody.
  4. Wsypać 200 g świeżego szpinaku baby i smażyć aż zwiędnie.
  5. Dodać 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól oraz pieprz do smaku.
  6. Mieszając, odstawić farsz do przestudzenia.
  7. Do farszu dodać 100 g pomidorów suszonych z zalewy, pokrojone na mniejsze części.
  8. Dodać 100 g startej mozzarelli i dokładnie wymieszać.
  9. Nałożyć farsz na naleśniki i zwijać w koperty lub rulony.
  10. Obsmażyć naleśniki na maśle lub oleju z obu stron, można też obtoczyć w jajku i bułce tartej.
  11. Podawać z ulubionymi dodatkami, np
  12. Gotowe! Smacznego!
Naleśniki z nadzieniem z szpinaku i pieczarek

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Naleśniki z nadzieniem z szpinaku i pieczarek, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up