Naleśniki zapiekane z mięsem mielonym
Naleśniki zapiekane z mięsem mielonym to pyszne i sycące danie, które zawsze cieszy się popularnością wśród miłośników kuchni domowej. Delikatne naleśniki nadziewane soczystym mięsem mielonym w aromatycznych ziołach, zapiekane pod warstwą sera, tworzą idealne połączenie smaków. To danie doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację, zachwycając nie tylko domowników, ale także gości.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj 10 naleśników z ulubionego przepisu.
- Podsmaż pieczarki na maśle z dodatkiem soli i pieprzu aż odparuje z wody.
- Na osobnej patelni podsmaż cebulę na oleju, dodaj mięso mielone i smaż z solą, słodką papryką oraz pieprzem aż mięso straci surowy kolor.
- Dodaj do mięsa podsmażone pieczarki, puszkę kukurydzy i czerwoną paprykę
- Odstaw farsz do przestudzenia.
- Przygotuj naleśniki i posyp każdy startym żółtym serem.
- Nałóż przestudzony farsz na każdy naleśnik, zwiń boki i stwórz rulon.
- Przygotuj naczynie żaroodporne lub blaszkę, lekko ją natłuszczając, układaj w niej naleśniki.
- Polej całość pasatą pomidorową i posyp resztą sera.
- Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 20 minut, aż ser się zarumieni
- Gotowe danie jest pyszne, zachęcam do przygotowania.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Naleśniki zapiekane z mięsem mielonym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również