Naleśniki z mięsem mielonym i warzywami

Naleśniki z mięsem mielonym i warzywami to idealne danie na obiad lub kolację. Delikatne naleśniki wypełnione soczystym mięsem mielonym i kolorowymi warzywami to połączenie smaków, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienie. Prosty w przygotowaniu, a zarazem sycący i pełen wartości odżywczych - ten przepis z pewnością zaskoczy i zachwyci wszystkich domowników.

Składniki

Przygotowanie

  1. Podsmażenie cebuli na patelni.
  2. Dodanie pokrojonej w kostkę papryki i smażenie.
  3. Dodanie przeciśniętego czosnku i mięsa mielonego, smażenie aż mięso straci surowy kolor.
  4. Wlanie passaty pomidorowej.
  5. Dodanie pokrojonych w kostkę ogórków oraz kukurydzy.
  6. Dodanie posiekanej natki pietruszki, soli i pieprzu, i duszenie kilka minut.
  7. Przełożenie farszu do miski, wymieszanie z startym serem.
  8. Zmiksowanie składników na ciasto naleśnikowe (oprócz mąki) i na koniec dodanie mąki oraz ponowne zmiksowanie.
  9. Dodanie wody, jeśli ciasto jest zbyt gęste.
  10. Nałożenie farszu na każdy naleśnik, zwiniecie go, a następnie obtoczenie w jajku i bułce tartej.
  11. Usmażenie każdego krokieta na złoty kolor z obu stron.
Naleśniki z mięsem mielonym i warzywami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Naleśniki z mięsem mielonym i warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up