Naleśniki z mięsem mielonym i warzywami
Naleśniki z mięsem mielonym i warzywami to idealne danie na obiad lub kolację. Delikatne naleśniki wypełnione soczystym mięsem mielonym i kolorowymi warzywami to połączenie smaków, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienie. Prosty w przygotowaniu, a zarazem sycący i pełen wartości odżywczych - ten przepis z pewnością zaskoczy i zachwyci wszystkich domowników.
Składniki
Przygotowanie
- Podsmażenie cebuli na patelni.
- Dodanie pokrojonej w kostkę papryki i smażenie.
- Dodanie przeciśniętego czosnku i mięsa mielonego, smażenie aż mięso straci surowy kolor.
- Wlanie passaty pomidorowej.
- Dodanie pokrojonych w kostkę ogórków oraz kukurydzy.
- Dodanie posiekanej natki pietruszki, soli i pieprzu, i duszenie kilka minut.
- Przełożenie farszu do miski, wymieszanie z startym serem.
- Zmiksowanie składników na ciasto naleśnikowe (oprócz mąki) i na koniec dodanie mąki oraz ponowne zmiksowanie.
- Dodanie wody, jeśli ciasto jest zbyt gęste.
- Nałożenie farszu na każdy naleśnik, zwiniecie go, a następnie obtoczenie w jajku i bułce tartej.
- Usmażenie każdego krokieta na złoty kolor z obu stron.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Naleśniki z mięsem mielonym i warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również