Mięso w słoikach z galaretką

Mięso w słoikach z galaretką to pyszna i tradycyjna potrawa, która świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach i spotkaniach rodzinnych. Wystarczy ugotować mięso w wywarze, umieścić je w słoikach, zalać galaretką i po wystudzeniu schłodzić w lodówce. Efekt? Delikatne mięso w smakowitej galaretce, która zachwyca nie tylko wyglądem, ale też wybornym smakiem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj i oczyść mięso (najlepiej wybierz mięso z niską zawartością tłuszczu, np
  2. Pokrój mięso na mniejsze kawałki, tak aby łatwo zmieściło się w słoikach.
  3. Gotuj mięso w niewielkiej ilości wody lub bulionu aż będzie miękkie i dobrze przyprawione.
  4. Po ugotowaniu mięsa, odcedź je zostawiając odrobinę wywaru.
  5. Rozpuść galaretkę w pozostałym wywarze z mięsa, postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  6. Wstaw słoiki do piekarnika, aby się nagrzały.
  7. W słoikach ułoż mięso tak, aby było zwarte i równomiernie rozłożone.
  8. Zalej mięso rozpuszczoną galaretką.
  9. Zamknij słoiki dokładnie i odstaw je do wystudzenia.
  10. Gdy galaretka zastygnie, przechowuj słoiki w lodówce.
Mięso w słoikach z galaretką

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Mięso w słoikach z galaretką, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up