Makaron z tuńczykiem i groszkiem

Makaron z tuńczykiem i groszkiem to szybki i smaczny pomysł na obiad lub kolację. Połączenie delikatnego tuńczyka z chrupiącym groszkiem w sosie pomidorowym sprawia, że danie jest lekkie, a jednocześnie sycące. Doskonałe rozwiązanie dla osób poszukujących prostych i smacznych potraw.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić cebulę w drobną kostkę.
  2. Rozgrzać patelnię, wlać trochę oleju, dodać posiekany czosnek i cebulę, podsmażyć aż cebula zacznie rumienić.
  3. Dodać tuńczyka z słoiczka (z olejem) i podsmażać.
  4. Gotować makaron według instrukcji na opakowaniu.
  5. Do podsmażonych składników na patelni dodać śmietanę, sól, płatki chili, świeżo roztarty czarny pieprz.
  6. Stopniowo dolewać śmietanę, aby kontrolować gęstość sosu.
  7. Dodawać pokrojoną natkę pietruszki.
  8. Gdy sos zgęstnieje, dodać ugotowany makaron.
  9. Dodać natkę pietruszki.
  10. Podawać danie posypane świeżo startym czarnym pieprzem.
  11. Podaję na końcu dodatkową informację odnośnie przechowywania ziół.
Makaron z tuńczykiem i groszkiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z tuńczykiem i groszkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up