Makaron z tuńczykiem i groszkiem
Makaron z tuńczykiem i groszkiem to szybki i smaczny pomysł na obiad lub kolację. Połączenie delikatnego tuńczyka z chrupiącym groszkiem w sosie pomidorowym sprawia, że danie jest lekkie, a jednocześnie sycące. Doskonałe rozwiązanie dla osób poszukujących prostych i smacznych potraw.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić cebulę w drobną kostkę.
- Rozgrzać patelnię, wlać trochę oleju, dodać posiekany czosnek i cebulę, podsmażyć aż cebula zacznie rumienić.
- Dodać tuńczyka z słoiczka (z olejem) i podsmażać.
- Gotować makaron według instrukcji na opakowaniu.
- Do podsmażonych składników na patelni dodać śmietanę, sól, płatki chili, świeżo roztarty czarny pieprz.
- Stopniowo dolewać śmietanę, aby kontrolować gęstość sosu.
- Dodawać pokrojoną natkę pietruszki.
- Gdy sos zgęstnieje, dodać ugotowany makaron.
- Dodać natkę pietruszki.
- Podawać danie posypane świeżo startym czarnym pieprzem.
- Podaję na końcu dodatkową informację odnośnie przechowywania ziół.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z tuńczykiem i groszkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również