Makaron z sosem słodko kwaśnym
Makaron z sosem słodko kwaśnym to proste danie, które świetnie łączy smaki słodyczy i delikatnej kwasowości. Sos z dodatkiem cukru, octu ryżowego i sosu sojowego podkreśla smak makaronu, tworząc aromatyczną kombinację, która zachwyci podniebienie każdego smakosza. Serwowany z kawałkami kurczaka lub warzywami, stanowi pełnowartościowy, szybki i smaczny posiłek na każdą okazję.
Składniki
Przygotowanie
- W rondlu rozgrzej olej.
- Dodaj posiekane cebulę i czosnek, smaż aż będą miękkie i lekko zarumienione.
- Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i ananasa, smaż przez kilka minut.
- W osobnej miseczce wymieszaj wodę, ocet ryżowy, sos sojowy, brązowy cukier i koncentrat pomidorowy.
- Dodaj sos do warzyw w rondlu, gotuj aż zgęstnieje.
- W międzyczasie ugotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.
- Po ugotowaniu makaronu odcedź go.
- Dodaj makaron do garnka z sosem, dokładnie wymieszaj.
- Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki lub sezamem.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z sosem słodko kwaśnym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również