Makaron z krewetkami i szpinakiem

Makaron z krewetkami i szpinakiem to szybkie i smaczne danie, które zachwyca połączeniem różnorodnych smaków i tekstur. Krewetki podsmażone z czosnkiem, chilli i oliwą, połączone z duszonym szpinakiem i ugotowanym makaronem tworzą idealną kompozycję smakową. Danie jest lekkie, zdrowe i dobrze komponuje się z białym winem. Idealne na lunch lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić cebulę w kostkę.
  2. Pokroić chili na mniejsze kawałki.
  3. Rozpuścić masło na patelni.
  4. Dodać chili i cebulę, podsmażyć.
  5. Dodać przeciśnięty czosnek.
  6. Dodać rozmrożone i odsączone krewetki, podsmażyć przez około 1 minutę.
  7. Dodać trochę soli i pieprzu.
  8. Rozdrobnić szpinak, dodać do patelni.
  9. Dodać koper.
  10. Dodać wino, przykryć patelnię i gotować przez około 1,5 minuty.
  11. Dodać śmietanę, podgrzewać aż do uzyskania sosu.
  12. Wyłożyć sos z krewetkami na ugotowane makaron spaghetti
  13. Gotowe danie to pyszne i szybkie spaghetti z krewetkami i szpinakiem.
Makaron z krewetkami i szpinakiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z krewetkami i szpinakiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up