Makaron z fetą i pomidorkami

Makaron z fetą i pomidorkami to prosty, szybki i smaczny przepis na lekkie danie. Potrzebujesz tylko kilku składników: makaronu, sera feta, pomidorków koktajlowych, oliwy z oliwek, czosnku i przypraw. Po ugotowaniu makaronu wystarczy wymieszać wszystkie składniki, aby stworzyć kremową, aromatyczną i pożywną potrawę, idealną na letnie dni. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj makaron al dente zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  2. W międzyczasie przygotuj sos: w rondlu podsmaż na oliwie czosnek i pomidorki koktajlowe.
  3. Dodaj posiekaną fetę oraz przyprawy, takie jak pieprz, bazylia i oregano do sosu.
  4. Duś sos na małym ogniu przez kilka minut, aż feta się rozpuści i składniki się połączą.
  5. Gdy makaron będzie gotowy, odcedź go i dodaj do rondla z sosem.
  6. Delikatnie wymieszaj, aby makaron dokładnie pokrył się sosem.
  7. Podawaj makaron posypany świeżym bazylią i startym parmezanem
Makaron z fetą i pomidorkami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Makaron z fetą i pomidorkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up