Kurczak z rożna jak z budki

Kurczak z rożna jak z budki to prosty i smakowity przepis na pysznego kurczaka przygotowanego na rożnie. Mięso jest soczyste i aromatyczne, a dodatkowo imituje smak kurczaka z domowej budki. Idealne danie na letnie grillowanie lub imprezy plenerowe.

Składniki

Przygotowanie

  1. W miseczce wymieszaj majeranek, paprykę, biały pieprz, sól oraz oliwę.
  2. Następnie natrzyj kurczaka przygotowaną marynatą i pozostaw go w lodówce na godzinę.
  3. Po godzinie nadziewaj kurczaka na ruszcie.
  4. Umieść kurczaka na rożnie.
  5. Włóż kurczaka do pieca nagrzanego do temperatury 180 stopni.
  6. Po 30 minutach zmniejsz temperaturę do 100 stopni.
  7. Pozwól kurczakowi piec się przez 1,5 godziny.
  8. Po upływie czasu sprawdź, czy kurczak jest dobrze upieczony.
Kurczak z rożna jak z budki

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kurczak z rożna jak z budki, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up