Kurczak z rożna jak z budki
Kurczak z rożna jak z budki to prosty i smakowity przepis na pysznego kurczaka przygotowanego na rożnie. Mięso jest soczyste i aromatyczne, a dodatkowo imituje smak kurczaka z domowej budki. Idealne danie na letnie grillowanie lub imprezy plenerowe.
Składniki
Przygotowanie
- W miseczce wymieszaj majeranek, paprykę, biały pieprz, sól oraz oliwę.
- Następnie natrzyj kurczaka przygotowaną marynatą i pozostaw go w lodówce na godzinę.
- Po godzinie nadziewaj kurczaka na ruszcie.
- Umieść kurczaka na rożnie.
- Włóż kurczaka do pieca nagrzanego do temperatury 180 stopni.
- Po 30 minutach zmniejsz temperaturę do 100 stopni.
- Pozwól kurczakowi piec się przez 1,5 godziny.
- Po upływie czasu sprawdź, czy kurczak jest dobrze upieczony.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kurczak z rożna jak z budki, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również