Królik w śmietanie siostry Anastazji
Przepis na królika w śmietanie siostry Anastazji to tradycyjne danie kuchni polskiej, które zachwyca domowym smakiem. Soczyste kawałki mięsa duszone w sosie śmietanowym z dodatkiem aromatycznych przypraw to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki: wodę, orzechy włoskie (120 g), buraki (1-2 sztuki), ziemniaki (3-4 sztuki), jajka (2 sztuki), olej roślinny (200 ml), mleko (100 ml), musztardę (2 łyżeczki), sól, czarny pieprz, sok z cytryny, filet śledziowy (200 g) i cebulę.
- Zagotuj wodę i dodaj do niej orzechy włoskie
- Następnie ugotuj buraki i ziemniaki do miękkości.
- W oddzielnym naczyniu ubij jajka i dodaj olej roślinny, mleko, musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny.
- Pokrój filet śledziowy i cebulę a następnie włóż je do formy o średnicy 18 cm.
- Polej zawartość naczynia z jajkami i przyprawami wraz z filetem śledziowym i cebulą
- Wstaw naczynie do lodówki na 2 godziny, aby składniki mogły się przegryźć.
- Po tym czasie wyjmij danie z lodówki i podawaj
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Królik w śmietanie siostry Anastazji, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również