Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli to słodko-kwaśna mieszanka idealna do serów, mięsa czy kanapek. Cebula jest wolno duszona z octem balsamicznym i cynamonem, co nadaje jej bogatego smaku. Przygotowanie tej konfitury jest proste i szybkie, a efekt zachwycający.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić cebulę na cienkie plastry.
  2. Dodać odrobinę oleju do patelni i podsmażyć pastę z czosnku i imbiru.
  3. Wrzucić pokrojoną cebulę do patelni i dodać szczyptę soli
  4. Dodać masło i kontynuować smażenie, mieszając, aż cebula zacznie się karmelizować.
  5. Dodać rodzynki i wymieszać.
  6. Dodać brązowy cukier i dokładnie wymieszać.
  7. Wlać ocet winny i ocet balsamiczny.
  8. Wsypać pieprz.
  9. Gotować mieszankę aż zgęstnieje i zamieszać od czasu do czasu.
  10. Spróbować i ewentualnie doprawić.
  11. Schłodzić marmoladę i przenieść do wyparzonych słoików.
Konfitura z czerwonej cebuli

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Konfitura z czerwonej cebuli, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up