Karkówka w kapuście kiszonej bardzo pyszne

Karkówka w kapuście kiszonej to tradycyjne polskie danie, które zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Mięso duszone wraz z kapustą kiszoną jest soczyste i bardzo aromatyczne, a dodatek przypraw nadaje mu wyjątkowego charakteru. To proste, ale wyjątkowo smaczne danie, które doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C.
  2. Rozbij karkówkę i posyp solą, pieprzem, ostrą papryką oraz kuminem.
  3. Wymieszaj mięso z przyprawami lub oprósz je z obu stron.
  4. Rozgrzej patelnię i dodaj olej roślinny.
  5. W naczyniu do zapiekania ułóż kapustę kiszoną i liście laurowe.
  6. Podsmaż karkówkę z obu stron przez około 3 minuty.
  7. Połóż mięso na kapuście, dodaj liście laurowe, cebulę w kostkę i posiekany czosnek.
  8. Zalej to wszystko połową szklanki gorącej wody.
  9. Posól, popieprz, przykryj naczynie i wstaw do nagrzanego piekarnika na 60 minut.
  10. Po tym czasie odkryj naczynie i piecz jeszcze 20 minut.
  11. Po tym czasie naczynie można wyjąć z piekarnika.
  12. Podaj danie, serwując karkówkę z kapustą kiszoną
Karkówka w kapuście kiszonej bardzo pyszne

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Karkówka w kapuście kiszonej bardzo pyszne, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up