Karkówka w kapuście kiszonej bardzo pyszne
Karkówka w kapuście kiszonej to tradycyjne polskie danie, które zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Mięso duszone wraz z kapustą kiszoną jest soczyste i bardzo aromatyczne, a dodatek przypraw nadaje mu wyjątkowego charakteru. To proste, ale wyjątkowo smaczne danie, które doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C.
- Rozbij karkówkę i posyp solą, pieprzem, ostrą papryką oraz kuminem.
- Wymieszaj mięso z przyprawami lub oprósz je z obu stron.
- Rozgrzej patelnię i dodaj olej roślinny.
- W naczyniu do zapiekania ułóż kapustę kiszoną i liście laurowe.
- Podsmaż karkówkę z obu stron przez około 3 minuty.
- Połóż mięso na kapuście, dodaj liście laurowe, cebulę w kostkę i posiekany czosnek.
- Zalej to wszystko połową szklanki gorącej wody.
- Posól, popieprz, przykryj naczynie i wstaw do nagrzanego piekarnika na 60 minut.
- Po tym czasie odkryj naczynie i piecz jeszcze 20 minut.
- Po tym czasie naczynie można wyjąć z piekarnika.
- Podaj danie, serwując karkówkę z kapustą kiszoną
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Karkówka w kapuście kiszonej bardzo pyszne, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również