Gulasz z cukinii i mięsa

Gulasz z cukinii i mięsa to aromatyczne danie przygotowywane z duszonej cukinii, mięsa, cebuli, pomidorów i przypraw. Ta prosta potrawa idealnie komponuje się z kaszą, ryżem czy pieczywem i doskonale sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny. Szybki w przygotowaniu, gulasz z cukinii i mięsa to doskonała propozycja na codzienne obiady.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, buraki i orzechy włoskie ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
  2. Filet śledziowy pokroić w kostkę i włożyć do formy o średnicy 18 cm.
  3. Cebulę posiekać i dodać do śledzi.
  4. W rondlu połączyć olej roślinny, mleko, musztardę, sól, pieprz i sok cytrynowy
  5. Ziemniaki i buraki odcedzić, pokroić w kostkę oraz dodać do śledzi.
  6. Filet śledziowy z warzywami zalać wcześniej przygotowanym sosem.
  7. Całość wstawić do lodówki na 2 godziny, aby smaki się przegryzły.
  8. Podawać schłodzone.
Gulasz z cukinii i mięsa

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Gulasz z cukinii i mięsa, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up