Gulasz z ciecierzycy z warzywami

Gulasz z ciecierzycy z warzywami to smaczna i pożywna potrawa, która doskonale sprawdzi się jako danie główne. Ciecierzyca dodaje potrawie białka roślinnego, a warzywa nadają jej bogatego smaku i koloru. Danie to jest proste w przygotowaniu i idealne na chłodne dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. W pierwszej kolejności należy przygotować wszystkie składniki, takie jak ciecierzycę (uprzednio namoczoną i ugotowaną), warzywa (np
  2. Następnie pokroić warzywa cebulę, marchew, paprykę i seler w drobną kostkę.
  3. W garnku rozgrzać odrobinę oleju lub oliwy, następnie dodać pokrojoną cebulę i smażyć aż będzie miękka i zeszkli sie.
  4. Następnie dodać pokrojoną marchew, paprykę i seler, smażyć wszystko razem przez kilka minut aż warzywa będą lekko zrumienione.
  5. Następnie dodać ugotowaną ciecierzycę do warzyw i wszystko dobrze wymieszać.
  6. Dodać przyprawy do smaku, takie jak sól, pieprz, papryka słodka i ostra, kminek.
  7. Dusić wszystko razem przez kilka minut, aby smaki się przegryzły.
  8. Gulasz z ciecierzycy z warzywami jest gotowy do podania
Gulasz z ciecierzycy z warzywami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Gulasz z ciecierzycy z warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up