Danie jednogarnkowe z kapustą pekińską
Danie jednogarnkowe z kapustą pekińską to szybki i prosty sposób na smaczny obiad. Wystarczy pokroić kapustę i inne składniki, wrzucić do jednego garnka, dodać przyprawy i dusić aż wszystkie składniki się zmiękną. Danie to jest zdrowe, sycące i idealne na chłodne dni.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej patelnię i podsmaż zmielone mięso.
- Pokrój cebulę w grubą kostkę i startą marchewkę, dodaj do mięsa i smaż razem około 10 minut.
- Dodaj pokrojoną kapustę oraz obrany i przeciśnięty czosnek.
- Dodaj koncentrat pomidorowy i podsmaż wszystko razem.
- Przypraw danie czerwoną słodką papryką, solą, czarnym pieprzem i majerankiem.
- Wlej trochę bulionu i dusz danie około 15 minut, dodając w razie potrzeby wodę lub bulion.
- Przed podaniem posyp danie posiekaną natką pietruszki.
- Podawaj danie z ziemniakami lub chlebem.
- Opcjonalnie dopraw danie kminem.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Danie jednogarnkowe z kapustą pekińską, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również