Danie jednogarnkowe z kapustą pekińską

Danie jednogarnkowe z kapustą pekińską to szybki i prosty sposób na smaczny obiad. Wystarczy pokroić kapustę i inne składniki, wrzucić do jednego garnka, dodać przyprawy i dusić aż wszystkie składniki się zmiękną. Danie to jest zdrowe, sycące i idealne na chłodne dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej patelnię i podsmaż zmielone mięso.
  2. Pokrój cebulę w grubą kostkę i startą marchewkę, dodaj do mięsa i smaż razem około 10 minut.
  3. Dodaj pokrojoną kapustę oraz obrany i przeciśnięty czosnek.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy i podsmaż wszystko razem.
  5. Przypraw danie czerwoną słodką papryką, solą, czarnym pieprzem i majerankiem.
  6. Wlej trochę bulionu i dusz danie około 15 minut, dodając w razie potrzeby wodę lub bulion.
  7. Przed podaniem posyp danie posiekaną natką pietruszki.
  8. Podawaj danie z ziemniakami lub chlebem.
  9. Opcjonalnie dopraw danie kminem.
Danie jednogarnkowe z kapustą pekińską

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Danie jednogarnkowe z kapustą pekińską, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up