Bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i boczkiem
Bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i boczkiem to tradycyjne danie kuchni polskiej, które cechuje się intensywnym smakiem i aromatem. W przygotowaniu wykorzystuje się kiszoną kapustę, kiełbasę i boczek, które połączone tworzą wyjątkowo aromatyczny i sycący bigos. Danie to doskonale sprawdza się na zimowe dni, rozgrzewając i dodając energii.
Składniki
Przygotowanie
- W dużej misce umieść 1 kilogram kapusty kiszonej i zalej ją do połowy gorącą wodą.
- Dodaj do kapusty 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, pieprz
- W osobnej patelni podsmaż 400 gramów boczku.
- W kolejnej patelni podsmaż 800 gramów mięsa wieprzowego na smalcu.
- Na kolejnej patelni podsmaż 1 cebulę na smalcu.
- Do kapusty dodaj podsmażony boczek, mięso wieprzowe, cebulę.
- Dodaj 1 łyżkę majeranku, 1 łyżkę papryki słodkiej, 0,5 łyżeczki papryki ostrej, sól.
- Dodaj 1 słoik przecieru pomidorowego
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i boczkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również