Bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i boczkiem

Bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i boczkiem to tradycyjne danie kuchni polskiej, które cechuje się intensywnym smakiem i aromatem. W przygotowaniu wykorzystuje się kiszoną kapustę, kiełbasę i boczek, które połączone tworzą wyjątkowo aromatyczny i sycący bigos. Danie to doskonale sprawdza się na zimowe dni, rozgrzewając i dodając energii.

Składniki

Przygotowanie

  1. W dużej misce umieść 1 kilogram kapusty kiszonej i zalej ją do połowy gorącą wodą.
  2. Dodaj do kapusty 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, pieprz
  3. W osobnej patelni podsmaż 400 gramów boczku.
  4. W kolejnej patelni podsmaż 800 gramów mięsa wieprzowego na smalcu.
  5. Na kolejnej patelni podsmaż 1 cebulę na smalcu.
  6. Do kapusty dodaj podsmażony boczek, mięso wieprzowe, cebulę.
  7. Dodaj 1 łyżkę majeranku, 1 łyżkę papryki słodkiej, 0,5 łyżeczki papryki ostrej, sól.
  8. Dodaj 1 słoik przecieru pomidorowego
Bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i boczkiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i boczkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up