Biała kiełbasa z jabłkami i cebulą

Biała kiełbasa z jabłkami i cebulą to prosty i smaczny przepis na tradycyjną potrawę. Smażona kiełbasa podsmażana jest z kawałkami jabłek i cebuli, co nadaje jej słodko-kwaśny smak i aromat. Danie idealnie nadaje się na obiad czy kolację w domowym zaciszu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C, z opcją górnego i dolnego grzania.
  2. Obierz i pokrój cebulę na drobne piórka, a następnie wymieszaj ją z 2 łyżkami majonezu
  3. Obierz, pokrój jabłka na ósemki i ułóż je na cebuli
  4. Opcjonalnie usuń osłonkę z białej kiełbasy, naciągnij ją z jednej strony i ułóż na warstwie jabłek.
  5. Wlej pół szklanki piwa do naczynia, tak aby pokryć dno na około 1 cm.
  6. W miseczce wymieszaj łyżkę majonezu z przeciśniętym czosnkiem
  7. Na wierzchu ułóż pozostałą część cebuli, wcześniej wymieszaną z majonezem.
  8. Włóż naczynie do piekarnika na drugą półkę od dołu i piecz przez godzinę.
  9. Po upływie godziny sprawdź, czy cebula jest chrupiąca
  10. Po wyjęciu z piekarnika, poczekaj chwilę, a następnie podawaj gorącą kiełbasę z jabłkami i cebulą
Biała kiełbasa z jabłkami i cebulą

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Biała kiełbasa z jabłkami i cebulą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up