Pasztet z cukinii z serem żółtym
Pasztet z cukinii z serem żółtym to prosty i smaczny przepis na wegetariańską wersję tradycyjnego pasztetu mięsnego. Cukinia jest duszona z cebulą, czosnkiem i przyprawami, a następnie mieszana z jajkami, bułką tartą i startym serem żółtym. Całość wylewana jest do foremki i pieczona, aż pasztet stanie się puszysty i złocisty. Podawany z ulubionym sosem lub sałatką, ten pasztet z cukinii zaserwuje nowy smak na Twoim stole.
Składniki
Przygotowanie
- Odcinamy końcówki cukinii, ścieramy je na tarce o dużych oczkach, dodajemy sól, mieszamy i zostawiamy na durszlaku lub sicie, aby puściły sok.
- Kroimy 2 cebule w kostkę, drobno siekamy 2 ząbki czosnku
- Obrane i umyte ziemniaki kroimy na małe kawałki i wrzucamy do blendera
- Drobno siekamy koperek
- Przekładamy masę do foremek, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
- Pieczemy przez około godzinę
- Po upieczeniu pasztetu z cukinii z serem żółtym gotowego możemy smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Pasztet z cukinii z serem żółtym, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.
Dodaj komentarz
Zalecamy również