Wino z aronii i jabłek

Wino z aronii i jabłek to pyszny napój o intensywnym smaku i bogatej barwie. Połączenie kwaśnych aronii z słodkimi jabłkami daje wyjątkowy aromatyczny i lekko kwaskowaty napój. Jest idealny na chłodne wieczory, doskonale komponując się z serami i mięsnymi wędlinami. To prosty przepis, który pozwoli cieszyć się smakiem jesieni przez wiele miesięcy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Esencję z aronii i jabłek gotujemy wraz z cukrem do zgęstnienia.
  2. Odstawiamy do wystygnięcia.
  3. Przecedzamy miksturę przez gazę, aby uzyskać płynny sok.
  4. Sok przelewamy do słoika.
  5. Dodajemy do soku wino.
  6. Zamieszujemy dokładnie i przechowujemy w lodówce do schłodzenia.
  7. Podajemy schłodzone.
Wino z aronii i jabłek

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Wino z aronii i jabłek, możesz odwiedzić kategorię Napoje.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up