Polędwiczki z kurczaka z piekarnika

Polędwiczki z kurczaka z piekarnika to smaczne i proste danie, które może stać się ulubionym daniem wśród miłośników mięsa. Polędwiczki z kurczaka marynujemy w ulubionych przyprawach, a następnie pieczemy je w piekarniku do chrupkości. Dzięki temu danie jest soczyste i aromatyczne, idealne na obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj filety z kurczaka: umyj i osusz filety, przekrój je na pół z każdego fileta, aby uzyskać 2 plastry
  2. Układanie mięsa: ułóż plastry kurczaka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przyprawioną stroną do dołu
  3. Przygotowanie farszu: zetrzyj ser żółty, drobno posiekaj kilka różyczek brokuła i wymieszaj je z jogurtem, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.
  4. Nałożenie farszu: rozsmaruj pastę brokułową na filetach kurczaka równomiernie.
  5. Pieczenie: wstaw filety do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na około 40 minut, grille góra-dół.
  6. Dodanie sera: po upieczeniu, posyp filety startym serem i wstaw z powrotem do piekarnika na 2-3 minuty, aż ser się roztopi.
  7. Podanie: gotowe polędwiczki z kurczaka z piekarnika są gotowe do podania
Polędwiczki z kurczaka z piekarnika

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Polędwiczki z kurczaka z piekarnika, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up