Zupa krem z czerwonej fasoli z puszki
Zupa krem z czerwonej fasoli z puszki to prosty i szybki przepis na smaczne danie. Wystarczy zmiksować ugotowaną czerwoną fasolę z puszki z warzywami, bulionem i przyprawami, a następnie podgrzać. Zupa ta jest pożywna, zdrowa i idealna na chłodne dni.
Składniki
Przygotowanie
- Obierz i pokrój ziemniaki, marchewkę oraz seler.
- Wrzuć pokrojone warzywa do garnka i zalej je 2,5 litrem wody.
- Gotuj warzywa aż będą miękkie.
- Dodaj do garnka dwie puszki białej fasoli wraz z zalewą.
- Wrzuć podsmażoną na maśle posiekaną cebulę do garnka.
- Dodaj krążki podsmażonej kiełbasy.
- Dopraw zupę solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem.
- W miseczce wymieszaj dwie łyżki mąki pszennej z zimną wodą.
- Dodaj mąkę z wodą do garnka i gotuj jeszcze przez 10 minut.
- Po 10 minutach zupa z fasoli z puszki będzie gotowa
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa krem z czerwonej fasoli z puszki, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również