Zupa krem z czerwonej fasoli z puszki

Zupa krem z czerwonej fasoli z puszki to prosty i szybki przepis na smaczne danie. Wystarczy zmiksować ugotowaną czerwoną fasolę z puszki z warzywami, bulionem i przyprawami, a następnie podgrzać. Zupa ta jest pożywna, zdrowa i idealna na chłodne dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój ziemniaki, marchewkę oraz seler.
  2. Wrzuć pokrojone warzywa do garnka i zalej je 2,5 litrem wody.
  3. Gotuj warzywa aż będą miękkie.
  4. Dodaj do garnka dwie puszki białej fasoli wraz z zalewą.
  5. Wrzuć podsmażoną na maśle posiekaną cebulę do garnka.
  6. Dodaj krążki podsmażonej kiełbasy.
  7. Dopraw zupę solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem.
  8. W miseczce wymieszaj dwie łyżki mąki pszennej z zimną wodą.
  9. Dodaj mąkę z wodą do garnka i gotuj jeszcze przez 10 minut.
  10. Po 10 minutach zupa z fasoli z puszki będzie gotowa
Zupa krem z czerwonej fasoli z puszki

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa krem z czerwonej fasoli z puszki, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up