Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupa porowa z mięsem mielonym to pożywna i aromatyczna potrawa, idealna na chłodne dni. Delikatny smak pory doskonale komponuje się z soczystym mięsem mielonym i aromatycznymi przyprawami. Prosty w przygotowaniu przepis, który z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
- Obranie i posiekane pora, cebulę i ziemniaki.
- Rozgrzewamy olej w garnku i podsmażamy pora oraz cebulę do momentu zeszklenia.
- Dodajemy mięso mielone i smażymy aż będzie miękkie i lekko zrumienione.
- Wrzucamy posiekane ziemniaki i zalewamy wszystko bulionem.
- Gotujemy zupę na małym ogniu aż ziemniaki staną się miękkie.
- Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i innymi przyprawami według własnego uznania.
- Podajemy zupę porową z mięsem mielonym, posypaną natką pietruszki.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa porowa z mięsem mielonym, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również