Zupa porowa z mięsem mielonym

Zupa porowa z mięsem mielonym to pożywna i aromatyczna potrawa, idealna na chłodne dni. Delikatny smak pory doskonale komponuje się z soczystym mięsem mielonym i aromatycznymi przyprawami. Prosty w przygotowaniu przepis, który z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie i posiekane pora, cebulę i ziemniaki.
  2. Rozgrzewamy olej w garnku i podsmażamy pora oraz cebulę do momentu zeszklenia.
  3. Dodajemy mięso mielone i smażymy aż będzie miękkie i lekko zrumienione.
  4. Wrzucamy posiekane ziemniaki i zalewamy wszystko bulionem.
  5. Gotujemy zupę na małym ogniu aż ziemniaki staną się miękkie.
  6. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i innymi przyprawami według własnego uznania.
  7. Podajemy zupę porową z mięsem mielonym, posypaną natką pietruszki.
Zupa porowa z mięsem mielonym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa porowa z mięsem mielonym, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up