Zupa królewska z serkami topionymi i pulpecikami
Zupa królewska z serkami topionymi i pulpecikami to wykwintne danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale także wyglądem. Połączenie aromatycznych przypraw, delikatnych serków topionych i mięsnych pulpecików tworzy niezwykłą kompozycję smakową. Ta zupa świetnie sprawdzi się jako eleganckie danie na specjalne okazje.
Składniki
Przygotowanie
- Umyć i oczyścić pieczarki, a następnie pokroić je w plastry.
- W garnku wlać połowę gorącego bulionu i dodać pokrojone pieczarki
- W misce umieścić serki topione i wlać do nich pozostały bulion
- Wlać mieszankę serową do bulionu z pieczarkami, dokładnie wymieszać i gotować kolejne 3 minuty.
- Do miseczki włożyć śmietanę, dodać chochlę gorącej zupy i dokładnie wymieszać.
- Doprawić zupę sporą ilością czarnego pieprzu, dodać zawiesinę ze śmietany, połączyć dokładnie, doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia.
- Natkę pietruszki dokładnie posiekać.
- Podawać zupę z grzankami i posiekaną natką pietruszki.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa królewska z serkami topionymi i pulpecikami, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również