Kompot z rabarbaru i jabłek
Kompot z rabarbaru i jabłek to pyszny i orzeźwiający napój idealny na ciepłe dni. Połączenie słodkich jabłek z lekko kwaśnym rabarbarem tworzy harmonijną kompozycję smaków. Prosty w przygotowaniu przepis, który sprawi, że kompot stanie się ulubionym napojem całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić rabarbar na kawałki szerokości około 0,5 cm do 1 cm, opcjonalnie obrać łodygi.
- Posypać pokrojony rabarbar cukrem i delikatnie wymieszać, pozostawić na około 1 godzinę, aby puścił sok.
- Zalewać rabarbar wodą i zagotować.
- Do gotującego się kompotu można dodać goździki, wanilię, imbir, skórkę z cytryny lub pomarańczy.
- Gotować kompot przez 10-15 minut.
- Podawać gorący lub wystudzony.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kompot z rabarbaru i jabłek, możesz odwiedzić kategorię Napoje.
Dodaj komentarz
Zalecamy również