Kanapka z awokado i pomidorem

Kanapka z awokado i pomidorem to szybki i zdrowy posiłek idealny na śniadanie, lunch czy lekką kolację. Warstwa kremowego awokado świetnie komponuje się z kawałkami soczystego pomidora, tworząc aromatyczną i pełną smaku kombinację. Całość zawinięta w chrupiący chleb lub bagietkę to prosty, ale pyszny przepis, który zaspokoi nawet największy głód.

Składniki

Przygotowanie

  1. Smażyć 2 kromki chleba na suchej patelni z obu stron.
  2. Pokroić awokado na połowę, usunąć pestkę i miąższ rozgnieść widelcem.
  3. Skropić rozgniecione awokado sokiem z cytryny.
  4. Pokroić 1 małego pomidora.
  5. Rozprowadzić na usmażonych jajkach guacamole (awokado z sokiem z cytryny).
  6. Na upieczonych kromkach chleba położyć guacamole, posypać solą i pieprzem.
  7. Na warstwie guacamole położyć plastry pomidora.
  8. Na pomidorach położyć warstwę ricotty.
  9. Na przygotowanej kanapce położyć drugą kromkę chleba.
  10. Można podać kanapkę z awokado i pomidorem z jajkiem smażonym na usmażonych kromkach chleba
Kanapka z awokado i pomidorem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kanapka z awokado i pomidorem, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up