Zupa z pulpetami i warzywami

Zupa z pulpetami i warzywami to pyszne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny. Pulpeciki mięsne w połączeniu z kolorowymi warzywami tworzą aromatyczną i pełną smaku zupę, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Ten przepis z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnych i domowych dań.

Składniki

Przygotowanie

  1. Marchewki obrać i pokroić w plastry.
  2. Cebulę posiekać.
  3. Pora pokroić w plastry.
  4. Papryki pokroić w kostkę.
  5. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
  6. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać marchewki i smażyć przez 2 minuty.
  7. Dodać cebulę i pora, smażyć przez 3 minuty.
  8. Następnie wrzucić papryki i smażyć przez 5 minut.
  9. Do garnka wlać litr i pół wody, dodać ziemniaki, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu przez 10 minut.
  10. W osobnym garnku zagotować 500 ml wody i ugotować makaron przez 12 minut.
  11. Do gotującej się zupy dodać jajka, kwaśną śmietanę i dokładnie wymieszać.
  12. Gdy zupa będzie gotowa, zdjąć ją z ognia.
  13. Na koniec posypać zupę posiekaną pietruszką.
  14. Podawać z ugotowanym makaronem.
  15. Dla lepszego smaku można dodać jogurt naturalny lub śmietanę na wierzch.
  16. Smacznego!
Zupa z pulpetami i warzywami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa z pulpetami i warzywami, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up