Zupa z pulpetami i warzywami
Zupa z pulpetami i warzywami to pyszne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny. Pulpeciki mięsne w połączeniu z kolorowymi warzywami tworzą aromatyczną i pełną smaku zupę, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Ten przepis z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnych i domowych dań.
Składniki
Przygotowanie
- Marchewki obrać i pokroić w plastry.
- Cebulę posiekać.
- Pora pokroić w plastry.
- Papryki pokroić w kostkę.
- Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
- Na patelni rozgrzać oliwę, dodać marchewki i smażyć przez 2 minuty.
- Dodać cebulę i pora, smażyć przez 3 minuty.
- Następnie wrzucić papryki i smażyć przez 5 minut.
- Do garnka wlać litr i pół wody, dodać ziemniaki, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu przez 10 minut.
- W osobnym garnku zagotować 500 ml wody i ugotować makaron przez 12 minut.
- Do gotującej się zupy dodać jajka, kwaśną śmietanę i dokładnie wymieszać.
- Gdy zupa będzie gotowa, zdjąć ją z ognia.
- Na koniec posypać zupę posiekaną pietruszką.
- Podawać z ugotowanym makaronem.
- Dla lepszego smaku można dodać jogurt naturalny lub śmietanę na wierzch.
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa z pulpetami i warzywami, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również