Zupa dyniowa na słodko z lanymi kluskami

Zupa dyniowa na słodko z lanymi kluskami to aromatyczne i sycące danie, idealne na chłodne jesienne dni. Dynia nadaje zupie delikatny i lekko słodkawy smak, który doskonale komponuje się z dodatkiem cynamonu i imbiru. Łatwe do przygotowania lanie kluski dodają potrawie tradycyjnego charakteru. To idealna propozycja dla miłośników kuchni sezonowej oraz tych, którzy lubią połączenie słodkiego smaku zupą.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie i usunięcie pestek z dyni o wadze około 0,45 kg.
  2. Pokrojenie dyni na kawałki i umieszczenie jej w garnku z 3 kubkami wody.
  3. Gotowanie dyni na średnim ogniu przez około 30 minut.
  4. Dodanie namoczonych fasolek.
  5. Przygotowanie ciasta z mąki ryżowej, soli i wrzącej wody.
  6. Ugniatanie ciasta i formowanie kul z orzeszkami piniowymi w środku.
  7. Gotowanie kul z ciasta ryżowego przez około 15 minut.
  8. Usunięcie skórki z ugotowanej dyni i rozgniecenie jej w garnku z dodaną wodą.
  9. Dalsze gotowanie zmiażdżonej dyni z cukrem i solą.
  10. Dekorowanie dania hobakjuk kawałkami persimmony i kwiatami jujube.
  11. Gotowanie kul z ciasta ryżowego w wodzie z dodatkiem soli i mąki ryżowej.
  12. Dodanie soli i cukru do gotowego dania i mieszanie.
  13. Podanie hobakjuk z dynią oraz ugotowanymi kulami z ciasta ryżowego jako przystawka.
Zupa dyniowa na słodko z lanymi kluskami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Zupa dyniowa na słodko z lanymi kluskami, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up