Seler naciowy przepisy na ciepło

Nadziany seler naciowy to kreatywna i smaczna propozycja przystawki, która zaskoczy Twoich gości. Delikatna świeżość selera naciowego doskonale komponuje się z farszem z różnorodnymi składnikami, takimi jak śmietana, oscypek czy suszone pomidory. Prosty w przygotowaniu, ten przepis na nadziany seler naciowy zapewni wyjątkowe doznania smakowe i zachwyci podniebienia Twoich gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój nać selera na mniejsze kawałki.
  2. W rondlu rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebulę i smaż przez 2 minuty.
  3. Dodaj pokrojoną nać selera do cebuli i smaż razem przez 2-3 minuty.
  4. Dodaj ryż do rondla i gotuj przez 1-2 minuty.
  5. Przygotuj 1 litr wywaru warzywnego.
  6. Stopniowo dodawaj wywar warzywny do ryżu, mieszając co jakiś czas
  7. Po kilku minutach, dodawaj kolejne porcje wywaru, tak aby ryż był zakryty o 1 centymetr powyżej.
  8. Gdy ryż jest gotowy, wyłącz gaz, dodaj masło i parmezan, mieszaj a składniki się połączą.
  9. Pozostaw risotto na gazie wyłączonym przez 2 minuty.
  10. Przełóż risotto na talerze i podawaj.
Seler naciowy przepisy na ciepło

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Seler naciowy przepisy na ciepło, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up