Seler naciowy przepisy na ciepło
Nadziany seler naciowy to kreatywna i smaczna propozycja przystawki, która zaskoczy Twoich gości. Delikatna świeżość selera naciowego doskonale komponuje się z farszem z różnorodnymi składnikami, takimi jak śmietana, oscypek czy suszone pomidory. Prosty w przygotowaniu, ten przepis na nadziany seler naciowy zapewni wyjątkowe doznania smakowe i zachwyci podniebienia Twoich gości.
Składniki
Przygotowanie
- Obierz i pokrój nać selera na mniejsze kawałki.
- W rondlu rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebulę i smaż przez 2 minuty.
- Dodaj pokrojoną nać selera do cebuli i smaż razem przez 2-3 minuty.
- Dodaj ryż do rondla i gotuj przez 1-2 minuty.
- Przygotuj 1 litr wywaru warzywnego.
- Stopniowo dodawaj wywar warzywny do ryżu, mieszając co jakiś czas
- Po kilku minutach, dodawaj kolejne porcje wywaru, tak aby ryż był zakryty o 1 centymetr powyżej.
- Gdy ryż jest gotowy, wyłącz gaz, dodaj masło i parmezan, mieszaj a składniki się połączą.
- Pozostaw risotto na gazie wyłączonym przez 2 minuty.
- Przełóż risotto na talerze i podawaj.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Seler naciowy przepisy na ciepło, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również