Krokiety ze szpinakiem i serem fetą
Krokiety ze szpinakiem i serem fetą to apetyczne danie, które idealnie sprawdza się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Połączenie delikatnego szpinaku z pikantnym serem feta nadaje krokiety wyjątkowego smaku. Kruche ciasto, chrupiąca panierka i soczysty farsz sprawiają, że danie to z pewnością zyska uznanie wśród miłośników kuchni.
Składniki
Przygotowanie
- Podsmaż cebulkę na rumiano na patelni.
- Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smaż chwilę.
- Dodaj szpinak (świeży lub mrożony) i smaż aż zwiędnie.
- Dopraw szpinak solą i pieprzem, pokrój go na drobniejsze kawałki i przełóż do miski.
- Dodaj pokrojone pomidory i starty ser mozzarella
- Przygotuj farsz na krokiety.
- Przygotuj naleśniki według przepisu podanego na początku.
- Nałóż farsz na naleśniki, zawiń je w ruloniki.
- Każdy naleśnik obtocz w jajku i bułce.
- Smaż krokiety na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Krokiety ze szpinakiem i serem fetą, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również