Kawa z cynamonem i imbirem

Kawa z dodatkiem cynamonu i imbiru to idealny sposób na dodanie ciepła i aromatu ulubionemu napojowi. Po prostu wystarczy dodać odrobinę zmielonego cynamonu i startego imbiru do parzonej kawy i już można delektować się wyjątkowym smakiem oraz korzennym aromatem. To doskonała propozycja dla miłośników kawy poszukujących nowych doznań smakowych.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do przygotowania kawy z cynamonem i imbirem: kawa mielona, cynamon, imbir, woda, ewentualnie mleko roślinne lub zwierzęce.
- Zmiel imbir na drobnej tarce lub posiekaj go bardzo drobno.
- Przygotuj cynamon jeżeli używasz laski cynamonu, zmiel ją na proszek.
- W rondelku lub kawowarze podgrzej wodę.
- Dodaj do kawy mielony cynamon i imbir w proporcjach według własnych upodobań
- Gdy woda się zagrzeje, zaparz kawę tak, jak zwykle.
- Jeśli dodajesz mleko, podgrzej je w oddzielnym naczyniu.
- Po zaparzeniu kawy, dodaj do niej przyprawy cynamon i imbir
- Dosyp ewentualnie więcej cynamonu lub imbiru, jeśli chcesz wzmocnić smak.
- Możesz słodzić kawę miodem lub syropem, jeśli lubisz słodsze napoje.
- Mieszaj wszystkie składniki, aby cynamon i imbir równomiernie wymieszały się z kawą.
- Gotową kawę z cynamonem i imbirem możesz podawać i cieszyć się aromatycznym i prozdrowotnym napojem!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kawa z cynamonem i imbirem, możesz odwiedzić kategorię Napoje.
Dodaj komentarz
Zalecamy również