Tarta z brokułami na cieście francuskim

Tarta z brokułami na cieście francuskim to proste i smaczne danie, które świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Delikatny smak brokułów oraz chrupkość cienkiego ciasta francuskiego tworzą doskonałe połączenie. Potrawa jest szybka w przygotowaniu i może być doskonałym pomysłem na lekki posiłek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  2. Rozwałkuj ciasto francuskie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Włóż ciasto do piekarnika i upiecz je.
  4. W międzyczasie przygotuj nadzienie z brokułami.
  5. Nadzienie z brokułami:
  6. Ugotuj brokuły na półmiękko.
  7. Podsmaż cebulę na patelni, a następnie dodaj pokrojone w różne rozmiary brokuły.
  8. Dopraw solą, pieprzem i innymi przyprawami według własnego gustu.
  9. Składanie i pieczenie:
  10. Na upieczonym cieście francuskim rozłóż przygotowane nadzienie z brokułami.
  11. Wlej na wierzch mieszankę jajek i mleka.
  12. Posyp tartą serem.
  13. Wstaw tartę z powrotem do piekarnika i piecz, aż góra się zezłoci.
  14. Podawanie:
  15. Po upieczeniu tarty z brokułami na cieście francuskim wyjmij ją z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.
  16. Tarta gotowa do podania
Tarta z brokułami na cieście francuskim

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Tarta z brokułami na cieście francuskim, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up