Szaszłyki z mięsa mielonego na grill

Szaszłyki z mięsa mielonego na grill to pyszna i prosta w przygotowaniu przekąska, która z pewnością zadowoli wszystkich amatorów grillowania. Łączą w sobie intensywny smak mięsa z aromatycznymi dodatkami, tworząc idealną propozycję na letnie przyjęcia czy rodzinne spotkania. Gotowe danie można podawać z ulubionymi dodatkami, takimi jak sosy czy surówki, co sprawia, że szaszłyki z mięsa mielonego są uniwersalnym i bardzo popularnym daniem na grillu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Krok pierwszy: Pokroić karkówkę w grubą kostkę.
  2. Krok drugi: Przygotować warzywa pokroić je na kawałki odpowiednie do szaszłyków.
  3. Krok trzeci: Przygotować marynatę pokroić 5 cebul w mniejsze części, przepuścić przez maszynkę, odcisnąć sok z cebuli.
  4. Krok czwarty: Do soku z cebuli dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżeczkę płatków chili, łyżkę cukru i łyżkę soli
  5. Krok piąty: Marynatą zalać pokrojone mięso, dokładnie go wmasować.
  6. Krok szósty: Odczekać, aż mięso się zamarynuje.
  7. Krok siódmy: Po zamarynowaniu, posypać mięso czerwoną cebulą i posiekaną natką pietruszki.
  8. Krok ósmy: Nadziać mięso i warzywa na patyczki do szaszłyków.
  9. Krok dziewiąty: Grillować szaszłyki aż do uzyskania pożądanego stopnia dopieczenia.
  10. Krok dziesiąty: Podawać gorące.
Szaszłyki z mięsa mielonego na grill

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Szaszłyki z mięsa mielonego na grill, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up