Szaszłyki z mięsa mielonego na grill
Szaszłyki z mięsa mielonego na grill to pyszna i prosta w przygotowaniu przekąska, która z pewnością zadowoli wszystkich amatorów grillowania. Łączą w sobie intensywny smak mięsa z aromatycznymi dodatkami, tworząc idealną propozycję na letnie przyjęcia czy rodzinne spotkania. Gotowe danie można podawać z ulubionymi dodatkami, takimi jak sosy czy surówki, co sprawia, że szaszłyki z mięsa mielonego są uniwersalnym i bardzo popularnym daniem na grillu.
Składniki
Przygotowanie
- Krok pierwszy: Pokroić karkówkę w grubą kostkę.
- Krok drugi: Przygotować warzywa pokroić je na kawałki odpowiednie do szaszłyków.
- Krok trzeci: Przygotować marynatę pokroić 5 cebul w mniejsze części, przepuścić przez maszynkę, odcisnąć sok z cebuli.
- Krok czwarty: Do soku z cebuli dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżeczkę płatków chili, łyżkę cukru i łyżkę soli
- Krok piąty: Marynatą zalać pokrojone mięso, dokładnie go wmasować.
- Krok szósty: Odczekać, aż mięso się zamarynuje.
- Krok siódmy: Po zamarynowaniu, posypać mięso czerwoną cebulą i posiekaną natką pietruszki.
- Krok ósmy: Nadziać mięso i warzywa na patyczki do szaszłyków.
- Krok dziewiąty: Grillować szaszłyki aż do uzyskania pożądanego stopnia dopieczenia.
- Krok dziesiąty: Podawać gorące.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Szaszłyki z mięsa mielonego na grill, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również