Przepis na pyszną wkładkę kokosową z 6 białek

Przepis na pyszną wkładkę kokosową z 6 białek to szybki i łatwy sposób na przygotowanie pysznego deseru. Składniki potrzebne do przygotowania wkładki to m.in. białka, cukier, wiórki kokosowe i sok z cytryny. Po połączeniu składników i upieczeniu w piekarniku, otrzymujemy delikatną, puszystą wkładkę kokosową, która doskonale nadaje się jako dodatek do różnych deserów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Włóż 6 duży białek do miski.
  2. Dodaj szczyptę soli i ubij mikserem aż białka będą lekkie i puszyste, zaczynając od niskiej prędkości i stopniowo zwiększając ją.
  3. Dodawaj 150 g cukru pudru partiami, dokładnie go włączając za każdym razem
  4. Dodaj trochę ekstraktu z migdałów i wymieszaj go na niskiej prędkości, aż będzie całkowicie połączony.
  5. Dodaj 450 g wiórków kokosowych w dwóch lub trzech partiach, delikatnie mieszając je łyżką silikonową.
  6. Uformuj macaroons łyżką, dłońmi lub za pomocą do lodów
  7. Umieść macaroons na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy między nimi.
  8. Opcjonalnie delikatnie spłaszcz macaroons, żeby wierzch był gładki.
  9. Włóż blachę do nagrzanego piekarnika konwencjonalnego do 180 stopni Celsjusza na 15-20 minut, aż będą pięknie złociste.
  10. Gdy macaroons są gotowe, wyjmij je z piekarnika i odstaw do ostygnięcia na blasze.
  11. Po ostudzeniu macaroons są gotowe do podania.
  12. Ciesz się smakiem kokosa i teksturą chrupiąco-delikatną!
Przepis na pyszną wkładkę kokosową z 6 białek

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Przepis na pyszną wkładkę kokosową z 6 białek, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up