Tort bezowy z gotowych spodów z mascarpone
Tort bezowy z gotowych spodów z mascarpone to pyszna i efektowna deserowa propozycja dla wszystkich łasuchów. Delikatne bezowe biszkopty łączą się tutaj z kremowym musem mascarpone, tworząc niezwykle słodką kombinację. Doskonały wybór na uroczyste okazje lub rodzinne spotkania, który zachwyci podniebienia każdego smakosza.
Składniki
Przygotowanie
- Obranie gotowych spodów bezowych.
- Przygotowanie kremu mascarpone.
- Składanie tortu: układanie spodów bezowych na talerzu, nakładanie kremu mascarpone pomiędzy nimi.
- Dekorowanie wierzchu tortu (opcjonalnie).
- Wstawienie tortu do lodówki na minimum kilka godzin przed podaniem, aby się schłodził i smaki się połączyły.
- Podanie i serwowanie.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Tort bezowy z gotowych spodów z mascarpone, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również