Tarta z wiśniami i bezą

Tarta z wiśniami i bezą to pyszne i efektowne danie, które z pewnością zachwyci niejednego smakosza. Połączenie soczystych wiśni z chrupiącą bezą i kruchym spodem tworzy harmonijną kompozycję smakową. Ta delikatnie słodka i lekka tarta doskonale sprawdzi się jako deser lub słodka przekąska na każdą okazję.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umieść wszystkie składniki ciasta kruchego w misie miksera lub zagnieć je razem.
  2. Uformuj ciasto w kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 40 minut.
  3. Wyłóż spód formy zimnym ciastem
  4. Odcedź wiśnie z soku i wymieszaj je z mąką i cukrem
  5. Zacznij ubijać białka jajek
  6. Stopniowo dodawaj cukier, a następnie skrobię ziemniaczaną.
  7. Rozłóż bezę na warstwie wiśni
  8. WŁOŻ TORT DO WCZEŚNIEJ NAGRZANEGO PIEKARNIKA O TEMPERATURZE 180°C I ODRAZU OBCIĄŻ TEMPERATURĘ DO 140°C
  9. Gotowe! Dziękuję za obejrzenie i proszę się zasubskrybować!
Tarta z wiśniami i bezą

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Tarta z wiśniami i bezą, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up