Tarta z wiśniami i bezą

Tarta z wiśniami i bezą to pyszne i efektowne danie, które z pewnością zachwyci niejednego smakosza. Połączenie soczystych wiśni z chrupiącą bezą i kruchym spodem tworzy harmonijną kompozycję smakową. Ta delikatnie słodka i lekka tarta doskonale sprawdzi się jako deser lub słodka przekąska na każdą okazję.
Składniki
Przygotowanie
- Umieść wszystkie składniki ciasta kruchego w misie miksera lub zagnieć je razem.
- Uformuj ciasto w kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 40 minut.
- Wyłóż spód formy zimnym ciastem
- Odcedź wiśnie z soku i wymieszaj je z mąką i cukrem
- Zacznij ubijać białka jajek
- Stopniowo dodawaj cukier, a następnie skrobię ziemniaczaną.
- Rozłóż bezę na warstwie wiśni
- WŁOŻ TORT DO WCZEŚNIEJ NAGRZANEGO PIEKARNIKA O TEMPERATURZE 180°C I ODRAZU OBCIĄŻ TEMPERATURĘ DO 140°C
- Gotowe! Dziękuję za obejrzenie i proszę się zasubskrybować!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Tarta z wiśniami i bezą, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również