Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem to lekka i chrupiąca przekąska, idealna na letnie dni. Połączenie delikatnej kapusty pekińskiej z świeżym ogórkiem i soczystym pomidorem sprawia, że danie jest nie tylko smaczne, ale także pełne witamin i minerałów. Surówkę można przygotować szybko i łatwo, a jej kolorowy wygląd z pewnością zachęci do jej wypróbowania.

Składniki

Przygotowanie

  1. Posiekaj kapustę pekińską na cienkie paski.
  2. Pokrój ogórka na plasterki.
  3. Posyp kapustę i ogórka solą, pozostaw na 10 minut.
  4. Pokrój słodką czerwoną paprykę i cebulę.
  5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę i smaż przez 3 minuty.
  6. Dodaj cukier i smaż przez kolejne 4 minuty.
  7. Wyciśnij nadmiar płynu z kapusty i ogórka.
  8. Posiekaj zieloną cebulę.
  9. W misce wymieszaj kapustę, ogórka, czerwoną paprykę i cebulę.
  10. Dodaj 3 łyżki gęstego jogurtu, suszone pomidory, włoskie zioła, musztardę, ocet jabłkowy i czosnek, dobrze wymieszaj.
  11. Jeśli chcesz, możesz dodać trochę gorącej wody i pozostawić na 10 minut.
  12. Gotową sałatkę podawaj na obiad.
  13. Smacznego!
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up