Surówka z białej rzodkwi z jabłkiem
Surówka z białej rzodkwi z jabłkiem to pyszna i świeża przekąska, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych czy kanapek. Przygotowanie jest proste - wystarczy obrać i zetrzeć białą rzodkiew oraz jabłko, dodać odrobinę soku z cytryny i posolić do smaku. Surówka ta wyróżnia się delikatnym i orzeźwiającym smakiem, idealnym na letnie dni.
Składniki
Przygotowanie
- Obierz 4 marchewki i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.
- Obierz dwie białe rzodkiewki i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.
- Obierz 2 jabłka, pozostawiając skórkę, usuń gniazda nasienne i pokrój je w słupki lub drobno pokrój.
- Dodaj sok z jednej cytryny do pokrojonych jabłek.
- Posiekaj garść natki pietruszki.
- W miseczce wymieszaj 100 ml gęstej śmietany z 1 łyżką chrzanu.
- Dopraw sos solą według własnego smaku.
- Dodaj pokrojoną pietruszkę do marchwi, rzodkwi i jabłek.
- Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
- Dodaj przygotowany sos do warzyw i dokładnie wymieszaj.
- Surówka z białej rzodkwi z jabłkiem jest gotowa do podania! Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Surówka z białej rzodkwi z jabłkiem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również