Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem

Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem to pyszna i wyjątkowa kombinacja smaków. Delikatna słodycz białej czekolady idealnie komponuje się z lekko słonym karmelem, tworząc niezwykle kremową i aromatyczną masę. To perfekcyjne połączenie, które zachwyci podniebienie każdego łasucha na desery.

Składniki

Przygotowanie

  1. Spłucz foremkę do sernika i wyłóż dno papierem do pieczenia.
  2. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  3. Roztop czekoladę białą w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.
  4. Przygotuj karmel solony.
  5. Zmiksuj ser, cukier, jajka i mąkę.
  6. Dodaj roztopioną czekoladę do masy serowej i dokładnie wymieszaj.
  7. Wlej masę do przygotowanej formy.
  8. Polej wierzch sernika przygotowanym karmelem.
  9. Piecz sernik w odpowiedniej temperaturze do momentu, gdy zetnie się w środku.
  10. Odstaw sernik do wystudzenia, a następnie schłódź go w lodówce przez kilka godzin.
  11. Podawaj sernik posypany startą białą czekoladą i ewentualnie dodatkowym karmelem.
Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up