Kotlet schabowy pieczony z kością w plastrach
Kotlet schabowy pieczony z kością w plastrach to klasyczne danie, które zachwyca prostotą i smakiem. Mięso schabowe obtoczone bułką tarta, pieczone w piekarniku z kością w plastrach, zachowuje soczystość i aromat. Idealne danie na obiad, które zawsze cieszy podniebienie.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój 2 cebule.
- Pokrój kawałek schabu na równe części i rozbij, doprawiając solą i pieprzem.
- Na dobrze rozgrzanej patelni smaż mięso po 4-5 minut z każdej strony.
- Dodaj poszatkowaną cebulę.
- Wlej 200 ml wody, dopraw solą i pieprzem.
- Duś pod przykryciem przez 50 minut, co jakiś czas sprawdzając, czy nie trzeba dolać wody.
- Gdy mięso będzie miękkie, dodaj mąkę wymieszaną z wodą
- Na koniec dodaj jedną łyżkę śmietany.
- Jeśli chcesz, posyp potrawę posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Kotlet schabowy pieczony z kością w plastrach, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również