Sałatka z tortellini i rukolą

Sałatka z tortellini i rukolą to lekka i orzeźwiająca potrawa, idealna na ciepłe dni. Połączenie świeżej rukoli z kolorowymi tortellini i dodatkiem pomidorów oraz sera feta tworzy pyszny i pożywny posiłek. Całość delikatnie skropiona sosem winegret z nutą czosnku i bazylii. Prosty w przygotowaniu przepis, który zachwyci niejednego smakosza.
Składniki
Przygotowanie
- Gotujemy tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok
- Rukolę myjemy i osuszamy, a suszone pomidory odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki.
- Rozgrzewamy suchą patelnię, wrzucamy słonecznik i podprażamy aż delikatnie się zezłoci, następnie dodajemy do miski.
- Do miski z tortellini dodajemy pokrojone pomidory, kostkę lub pokruszoną gorgonzolę, rukolę i podsmażony słonecznik.
- Przygotowujemy sos: mieszamy biały ocet winny, olej, miód, musztardę, majonez, doprawiamy solą i pieprzem
- Sos wlewamy do miski z pozostałymi składnikami, delikatnie mieszamy.
- Sałatkę podajemy i podajemy
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z tortellini i rukolą, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również