Sałatka z makaronem, tuńczykiem i ogórkiem

Sałatka z makaronem, tuńczykiem i ogórkiem to prosta i smaczna potrawa, doskonała na letnie dni. Składniki są łatwo dostępne, a sama sałatka szybko się przygotowuje. Połączenie makaronu, tuńczyka i chrupiącego ogórka sprawia, że danie jest lekkie, a jednocześnie sycące. Doskonała propozycja na lunch do pracy lub lekki obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj sos: w miseczce wymieszaj 2 łyżki majonezu, 1 łyżkę jogurtu naturalnego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, odrobinę soli i pieprzu.
  2. W dużej misce połącz ugotowany makaron ryżowy (150 g), puszkę tuńczyka (może być w oleju lub sosie własnym), puszkę kukurydzy konserwowej, oraz posiekany drobno szczypiorek.
  3. Dodaj przygotowany sos do sałatki i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
  4. Sałatkę z makaronem, tuńczykiem i sosem podawaj na talerzach.
  5. Gotową sałatkę możesz udekorować dodatkowymi składnikami, takimi jak posiekany koperek czy plasterki czerwonej papryki.
  6. Smacznego!
Sałatka z makaronem, tuńczykiem i ogórkiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z makaronem, tuńczykiem i ogórkiem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up