Sałatka z jajek, rzodkiewek i szczypiorku

Sałatka z jajek, rzodkiewek i szczypiorku to prosta i pyszna propozycja na lekki posiłek lub dodatek do dań głównych. Składniki te doskonale komponują się ze sobą, tworząc aromatyczną i świeżą sałatkę, która doskonale sprawdzi się na letnie dni. Szybka w przygotowaniu i nie wymagająca wielu skomplikowanych składników, idealna dla osób poszukujących prostych, a jednocześnie smacznych przepisów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Porwij sałatę na mniejsze kawałki.
  2. Pokrój rzodkiewki na mniejsze plastry.
  3. Pokrój jajka w kostkę.
  4. Dodaj kukurydzę oraz posiekany szczypiorek do miski z sałatą, rzodkiewkami i jajkami.
  5. Dopraw wszystko solą i pieprzem do smaku.
  6. Dodaj majonez oraz śmietanę lub jogurt.
  7. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  8. Sałatkę możesz udekorować np
  9. Sałatkę podawaj schłodzoną.
  10. Smacznego!
Sałatka z jajek, rzodkiewek i szczypiorku

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z jajek, rzodkiewek i szczypiorku, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up