Sałatka z czerwoną fasolą, serem i szynką

Sałatka z czerwoną fasolą, serem i szynką to proste danie, które świetnie sprawdza się jako lekki posiłek lub dodatek do obiadu. Składniki takie jak czerwona fasola, ser żółty, szynka i świeże warzywa łączą się ze sobą, tworząc kolorową i pełną smaku sałatkę. Szybko przygotowana i pełna wartości odżywczych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj 4 jajka na twardo, obierz je i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Odsącz czerwoną fasolę na sicie, lekko wypłucz i dodaj do miski.
  3. Dodaj do miski również odsączoną kukurydzę konserwową.
  4. Dodaj pokrojony drobno seler konserwowy.
  5. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  6. Dodaj 3 łyżki majonezu.
  7. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
  8. Sałatkę można od razu podawać
  9. Pozdrawiaj i dziękuj za oglądanie.
Sałatka z czerwoną fasolą, serem i szynką

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z czerwoną fasolą, serem i szynką, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up