Sałatka z białej fasoli i pora

Sałatka z białej fasoli i pora to lekka i pożywna potrawa, idealna na letnie dni. Składniki takie jak biała fasola, pokrojony por, pomidory oraz oliwa z oliwek tworzą doskonałą kompozycję smaków i tekstur. Sałatkę warto przyprawić pieprzem, solą i cytryną, aby podkreślić naturalny smak składników. Może być doskonałą propozycją na lunch w pracy lub jako dodatek do grillowanych dań.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej patelnię i dodaj kawałek masła oraz olej.
  2. Pokrój w plasterki pora i czosnek
  3. Dodaj czosnek, sól i pieprz do pora, mieszaj i delikatnie podsmaż.
  4. Pokrój pora wzdłuż na przekąskę.
  5. Dodaj pastę miso rozpuszczoną w 125 ml wrzącej wody do pora w patelni
  6. Dodaj fasolę cannellini i gotuj całość, aż wszystko się połączy.
  7. Dodaj odrobinę masła, aby sos się zagęścił
  8. Przykryj patelnię i gotuj przez 3-4 minuty, aż por zmięknie.
  9. Grubo zetrzyj parmezan na wierzch dania.
  10. Przygotuj kawałek tostowego chleba.
  11. Posyp danie ziołami (np
  12. Podawaj danie na kawałku chleba, opcjonalnie z jajkiem na miękko lub sałatką.
Sałatka z białej fasoli i pora

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Sałatka z białej fasoli i pora, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up